Monday, 31 January 2011

Follow-up: New Orleans Hornets 102 Phoenix Suns 104

    Открихме годината със загуба при първата си прогноза от NBA, но разумно залогът ни беше малък (само 2 units). В следствие на много фактори Hornets допуснаха втора поредна загуба, губейки с две точки от Suns.  Беше ясно, че Chris Paul ще доминира битката на големите плейкъри. Затова прогнозата ми за победа на гостите се основаваше на невъзможността Marcin Gortat да доминира подкошието на New Orleans. И това беше видно до полувремето, когато той имаше цели 3 фала, като Emeka Okafor получи контузия малко преди почивката.
    Дотогава за малко над 16 минути центърът на Hornets имаше впечатляващите 10 точки и 7 борби, и за мен не буди съмнение, че именно неговото напускане наклони сериозно везните в полза на домакините от Phoenix. Логично Gortat нямаше кой знае какви проблеми във второто полувреме и завърши с цели 25 точки и 11 борби (при стрелба 9 от 10 от игра). Въпреки това Hornets бяха на крачка от фантастичен баскетболен обрат, след като губеха с цели 8 точки 20-ина секудни преди края. Тройка на Chris Paul и открадната топка от Trevor Ariza направиха разликата само 2 точки (глупав фал на Channing Frye доведе до  3 от 3 наказателни удара отново за плеймейкъра на New Orleans, който е многогратен All-Star в NBA и можеше да се очаква съдиите да  му ударят едно рамо),. При последната атака  Vince Carter бе притиснат от защитата , като само за миг закъсня да вдигне десния си крак от линията и Hornets имаха владение на топката. Тогава остана истинско съмнение за goaltending violation на Grant Hill, който блокира  стрелбата на  Marcus Thornton след като топката удари баскетболното табло, но съдийте не реагираха. (Вижте по-долу спорния момент) . Така Suns сякаш почват да влизат в ритъм, като след двете поредни победи са 7-3 в последните си десет мача и ще се опитат да намерят път към 8-мото последно място в плейофите на Западната конференция в НБА.No comments:

Post a Comment

NBAprobet предоставя материали с информационна цел. Публикациите тук не са съвет за извършване на залог, а имат за цел да максимално да улеснят читателите при взимане на решения. Сайтът не носи отговорност за евнетуални финансови загуби на своите читатели. Всички последвали залози са изцяло тяхна отговорност. © Nbaprobet.com 2011. Всички права запазени.