Sunday, 20 February 2011

NBA All-Star game 20.02.2011

    Тъй като видях много хора по форумите , които с нетърпение чакаха линията за мача на звездите, ще се опитам да ги улесня в избора, макар че лично аз не бих си развалил удоволствието именно на най-зрелищния сблъсък в NBA за цяла година. Както споделих в статията си Фактори за успешни прогнози , не е необходимо, даже е противопоказно да "изнасилвате" ситуацията. Предстоят още по около 40-ина мача на отбор, просто бъдете търпеливи. Ако все пак толкова ви сърби да заложите някой друг лев, то следващите редове са точно за вас.
    Първото и най-важно нещо във всеки All-Star мач е , че не се играе никаква защита, освен в последните 3-4 минути, и то само ако резултатът е близък. Дори и има играчи, с афинитет към защитата треньорът обикновено ги вади, за да не разваля зрелището за публиката. Това означава че средната продължителност на атаките ще е межуд 12 и 15 секунди, или 4-5 атаки в минута. Логично е да се очаква висока резултатност, което прави 5-6 точки на минута напълно възможни. В този смисъл линията от 268 е доста неясна. Ако решите да играете на победител, имайте в предвид, че в Изтока има много съотборници- триото от Miami  Heat - Wade, Lebron, Bosh, както и почти целия отбор на Boston Celtics - Rajon Rondo, Ray Allen , Paul Pierce и Kevin Garnett. Освен тях трябва да добавим и двамата от Atlanta Hawks - Joe Johnson и Al Horford. От своя страна Запада има "новобранци" в този мач - Blake Griffin и Kevin Love. Т.е  налице е известно предимство на базата на сработеност в полза на Източната конференция. От друга страна мачът ще се играе в Staple Center, където Kobe Braynt, Pau Gasol и именно спечелилият тази нощ конкурса по забивки в НБА Blake Griffin, ще бъдат у дома си и ще се радват на огромна подкрепа от публиката. При плеймейкърите сякаш Запада има преимущество, тъй като Chris Paul има по-голяма склонност да подава, докато Derrick Rose по-скоро обича да атакува коша. При високите играчи бих казал сериозно преимущество на Изтока, тъй като никой не може да се опре на атлетизма на Dwight Howard, дори и Tim Duncan, който не е първа младост.  Други интересни факти: Kobe Bryant ще се напъва доста, за да вземе MVP-то у дома в Los Angeles, Carmelo Anthony  може би ще се опита да си вдигне акциите преди евентуалното му изтъргуване. Има възможност Amare Stoudemire да играе много малко минути, заради болките, които изпитва. Нещата ми изглеждат прекалено на кантар, (това е видно и от линията, която е едва 1 точка). Затова лично аз ще пропусна, но имайте в предвид, че повечето All-Star мачове са се решавали с над 10-ина точки разлика., а over-a е излизал три от последните четири пъти.

No comments:

Post a Comment

NBAprobet предоставя материали с информационна цел. Публикациите тук не са съвет за извършване на залог, а имат за цел да максимално да улеснят читателите при взимане на решения. Сайтът не носи отговорност за евнетуални финансови загуби на своите читатели. Всички последвали залози са изцяло тяхна отговорност. © Nbaprobet.com 2011. Всички права запазени.