Wednesday, 23 February 2011

NBA trade deadline part 2: Nеts взимат Deron Williams, Cleveland - Baron Davis

    Ето че с прибилижаването на края на трансферния прозорец в NBA нещата се активизираха. Както посочих в първата част на статията , сделката с Carmelo Anthony беше ключовия момент.  След като Denver предпочетоха офертата на Knicks, много неща се промениха. Мнозина очакваха, че New Jersey ще останат губещи, но по мое мнение те изиграха по-добре ситуацията. Преди часове Nets намериха своята звезда в лицето на Deron Williams.
    Jazz очевидно имаха проблеми с поведението на плеймейкъра си, който определено не харесваше съотборниците си. Разбира се, ръководството на Utah не можеше да толерира това поведение и го размени за Devin Harris и обещаващия новобранец Derrick Favors. Ситуацията изглежда печеливша и за двата отбора, тъй като и Harris не се чувстваше особено комфортно в New Jersey. Моите очаквания са, че джазмените ще се справят по-добре от очакваното и може да се търси някаква стойност в линиите на техните мачове, докато букмейкърите се приспособят.
    Друга следка, която е интересна с оглед нашите прогнози е тази между Hornets и Kings. Двата отбора си размениха Marcus Thornton и Carl Landry, като подпомогнаха слабите си страни. Hornets са изключително зле в защита без Emeka Okafor, тъй като подкошието им беше оголено и именно новопривлечения играч на Sacramento трябва да помага там. От своя страна Kings имат голяма нужда от гард реализатор, след като стана ясно, че Tyreke Evans пропуска няколко седмици. В негово отсъствие отборът му губи мачовете си с по 20 точки разлика.
    P.S Все пак тази нощ има достатъчно интересни баскетболни сблъсъци и можете да видите прогнозата ми за Atlanta Hawks и Phoenix Suns
    Update: Mike Bibby (заедно с Maurice Evans и Jordan Crawford) беше заменен за Kirk Hinrich, като определено Hawks изглеждат печеливши от тази сделка, защото имат сериозна нужда от по-качествен плеймейкър, за да повишат ефективността си при стрелба.
   Update 2: Los Angeles Clippers разкарват Baron Davis (с близо 70 млн договор), който само им пречеше и макар да имаше не лоши статистики, беше причина за много от загубите на отбора с грешните си отигравания в ключови моменти на баскетболното игрище. Cleveland от своя страна дават Mo Williams и Jamario Moon, както и незащитен избор в първия кръг на драфта

No comments:

Post a Comment

NBAprobet предоставя материали с информационна цел. Публикациите тук не са съвет за извършване на залог, а имат за цел да максимално да улеснят читателите при взимане на решения. Сайтът не носи отговорност за евнетуални финансови загуби на своите читатели. Всички последвали залози са изцяло тяхна отговорност. © Nbaprobet.com 2011. Всички права запазени.