Monday, 21 February 2011

NBA trade deadline - внимание! **updated**

    След кратката почивка покрай All-Star weekend-а е време да се захващаме за работа. Днес, макар да няма мачове, ще се опитам да помогна допълнително, като разгледам възможното влияние на сделките в NBA върху прогнозите за тази седмица. Разбира се, най-очакваната сделка е тази с Carmelo Anthony. Както е ясно, два са сериозните кандидати за неговите услуги - New York и New Jersey. И докато Anthony очевидно би предпочел да играе за Knicks, където ще си партнира с Amare Stoudamire, Nets изглежда са с по-добрата оферта на този етап. Проблем е обаче, че Melo не желае да подпише удължаване на договора си тях, което разбира се е неприемливо, тъй като сделката би се превърнала в подарък.
    Защо всичко това е важно за нас? Преговорите продължават все още, което не дава яснота дали сделка наистина ще има. Самият Anthony е очевидно разконцентриран и изтощен от цялата тази сага. Което автоматично би трябвало да ни подскаже, че мачовете на Denver трябва да се избягват, поради простата причина, че не се знае в какъв състав ще Nuggets ще излезнат в мача си срещу Memphis Grizzlies. Според слуховете, при варианта, в който New York си осигурява Anthony, то в сделката ще бъдат включени Chauncey Billups, Shelden Williams и Renaldo Blackman. Това оставя в доста намален състав Denver. Дори и сделката да не бъде финализирана преди утрешния им мач, то четиримата едва ли ще играят. Това е практиката в NBA, където не се рискува евентуална контузия да провали споразумението между двата отбора.  А домакините от Колорадо не са чак толкова класен отбор, че да не им се отрази липсата на двама титуляри. Същевременно очакваните попълнение Raymond Felton, Gallinari и Wilson Chandler няма пък да играят нито за Knicks, нито за Nuggets. Това прави всеки един залог на тези мачове неясен , и поставянето му трябва да бъде преди самото начало на мача. Същата е ситуацията и с New Jersey, но там е възможно Billups да не е част от сделката, тъй като Denver акцентират върху придобиването на Derick Favors. Ако към сделката влезне и Devin Harris, то тогава Billups очевидно също ще сменя отбора си. Това прави и мачовете на Nets трудни за игра. (не казвам невъзможни, защото ако съумете да реагирате изпреварващо на европейските букмейкъри, може да спечелите доста.) От всичко най-лошото е, че много сделки просто изчакват края на Melo-драмата, и е възможно да се случат такива, които до сега са били в сянка. Много се говори за активност на Portland, които да се разделят с плеймейкъра си Andre Miller и Rudy Fernandez, като те могат да бъдат включени в тройна сделка с Nets и Nuggets. Във всички случаи поставяхте залог  колкото се може по-късно, за да имате повече за информация. Интересен индикатор за това дали ще има сделка е свалянето на даден баскетболен мач от сайта за залагания. Ако това се случи, явно е, че има действия, които сериозно влияят на линията. Пожелавам ви повече търпение и успехи през втората половина на сезона в NBA!

    Update: Nets явно губят надпреварата засега, тъй като има данни, че те готвят размяна с Denver за някой от тримата - Gallinari, Felton, Chandler. Това явно предполага, че ако има сделка с Anthony то тя ще го изпрати в New York. Имайки в предвид, че Nuggets нямат никакво желание да задържат Felton, то изглежда вероятно именно плеймейкърът на Knicks да бъде изтръгуван в New Jersey.
    Update 2: Сделката е факт, като Billups и Carmelo ще играят 7 seconds or less стила на Mike D'Antoni.  Дебнете линията на Memphis.

1 comment:

  1. сложих преди да я свалят на мемфис 2.45
    да видим, все си мисля, че дори без Rudy Gay Grizzlies имат добър шанс да вземат мача

    ReplyDelete

NBAprobet предоставя материали с информационна цел. Публикациите тук не са съвет за извършване на залог, а имат за цел да максимално да улеснят читателите при взимане на решения. Сайтът не носи отговорност за евнетуални финансови загуби на своите читатели. Всички последвали залози са изцяло тяхна отговорност. © Nbaprobet.com 2011. Всички права запазени.