Thursday, 10 March 2011

Los Angeles Lakers Miami Heat 10.03.2011

    Dallas са отбор, от който не бях очаквал толкова посредствено представяне в т.нар crunch time. Водейки със 7 точки 50 секунди преди края, което беше над линията с един кош, Mavericks позволиха серия от 8-0 точки за домакините от Hornets, които бяха без звездата си Chris Paul. Това доведе до 8-ма поредна загуба за гостите в тази зала. Довечера няма как да се въздържа и да не играя на големия сблъсък между Los Angeles Lakers и Miami, които преди сезона бяха сочени за финалистите в NBA.
    Уви , докато нещата за Lakers изглеждат повече от възможни, то същото не може да се кажа за Heat. Макар всички да очакваха звездното трио Lebron, Wade и Bosh да превърне отбора в претендент за титлата, това въобще не се случва. Miami не могат да се справят с по-сериозните отбори в лигата, което се видя в последните им пет мача, които бяха загубени всичките. И това не е краткосрочен срив, защото Heat като цяло не могат да доминират отборите от плейофната решетка, имайки посредствен баланс от 13 победи и 19 загуби срещу тях. Нещо, което прави изключително впечатление е неспособността им да печелят завързани мачове. В 19 случая, в които мачът е можел да бъде решен с един кош в последните 10 секунди, те са успяли един единствен път. Най-много пропуски има именно Lebron James. Настроението достигна толкова минорни граници, че се твърди, че много от играчите са едва ли не плакали в съблекалните.  И докато на хартия отборът не изглежда никак зле, то на баскетболното игрище се вижда, че Miami няма нито резервна скамейка, нито сработеност. Често се стига до солови акции, които в дългосрочен план не могат да водят до успех. Голям проблем е и че Chris Bosh не е истинско тежко крило, което да може да доминира физически, играейки с гръб към коша. Той по-скоро е един висок jump-shooter. Срещу гостуващия Lakers, които нямат загуба след All-Star Break-а, и са 8-0, където подкошието ще се патрулира от по-здравите и високи Pau Gasol и Andrew Bynum, това няма да помогне особено. Kobe ще е допълнително мотивиран да си върне за загубата от Коледа. Едва ли и отборът му ще стреля отново едва 40 % от игра. Phil Jackson знае цената на този мач, и е наясно, че още една загуба за Heat ще ги довърши емоционално , което определено би било полезно за L.A в дългосрочен план.  Главният фактор в днешната ми прогноза е, че резервите на Heat са последни в NBA по вкарани точки в последните 5 мача, едва по 14 на мач. Коефициентът за чиста победа е достатъчно добър, за да рискувам загуба за един кош.

Current record 52-41-1 55,91 %  +49.45 units

Bet 7 units Los Angeles Lakers ML vs Miami Heat  коеф. 1.70

No comments:

Post a Comment

NBAprobet предоставя материали с информационна цел. Публикациите тук не са съвет за извършване на залог, а имат за цел да максимално да улеснят читателите при взимане на решения. Сайтът не носи отговорност за евнетуални финансови загуби на своите читатели. Всички последвали залози са изцяло тяхна отговорност. © Nbaprobet.com 2011. Всички права запазени.