Tuesday, 8 March 2011

Залагания на четвърт/полувреме в NBA

    Когато става въпрос за залагания на баскетбол, мнозина свързват това единствено с покриване на линията и общо вкараните точки в конкретния мач. И докато много хора вероятно са доста ефективни в прогозиране на целия мач в NBA, то не трябва да се пренебрегва нито една възможност за печалба. Залаганията на четвърт и полувреме са допълнителни опции за доходност, които не се радват на голяма популярност.
Макар не всички букмейкъри да предлагат залози за всяка една четвърт поотделно, то винаги има линия за първа четвърт и полувреме, като на почивката се добавя и залог за втората половина. Ако конкретният мач е сложен в Live секцията, то тогава възможностите ви са неограничени. Прочетете внимателно правилата на вашия букмейкър, за да сте сигурни дали евентуални продължения се включват към последната четвърт и второто полувреме (обикновено не). Ето някои интересни моменти, които не са налични при залаганията на цял мач:
  • Покриване на загубите - наблюдавайки баскетболния мач, ако прецените, че нещата отиват на зле за отбора, на който сте заложили, то за следващата част може да играете срещу него, като така ще покриете по-голямата част от загубите си. Разбира се, винаги съществува възможност да загубите и този залог. Аз лично съм се възползвал няколко пъти от т.нар. middling, спасявайки по този начин част от парите си.
  • Допълнителна печалба - след като сте се убедили, че нещата отиват във ваша полза, т.е отборът на който сте заложили, е в пълен контрол на ситуацията, може да да поставите още пари на следваща част или директно за крайния изход.
  • Използване на NBA тенденции - обикновено отборът, който пада на полувремето с голяма разлика, излиза много по-мотивиран и печели третата четвърт. с един два коша . Друга интересна закономерност е, че почти никога единия от отборите не печели всичките четвърти в мач. T.e може да очаквате, че в последната четвърт ще има някакво отпускане. Все пак имайте предвид, че и букмейкърът ви също е наясно с тях и ще актуализира коефициентите подобаващо.
  • Използване на специфични игрови моменти- нека допуснем, че звездата на даден отбор играе доста агресивно и натрупва 3 или 4 фала преди полувремето. С голяма вероятност може да се предположи, че ще извърши още фалове и ще бъде ограничен от към игрално време във втората част. Това може да повлияе не само на линията , но и на общо реализираните точки в остатъка от игрално време.
    Нерядко съм виждал коментари, че е абсолютно налучкване и късмет кой отбор точно коя част ще спечели. Повяйрвайте ми, това съвсем не е така. Неслучайно повечето сайтове за статистики имат отделни секции за показатели за четвърт. Ако примерно разгледаме teamrankings.com , ще видим че Los Angeles Lakers печелят първата четвърт със средна преднина от 3 точки през целия сезон, докато Dallas Mavericks, макар да са топ 5 отбор в НБА са едва на 10-то място в този показател с +0.7 точки.

No comments:

Post a Comment

NBAprobet предоставя материали с информационна цел. Публикациите тук не са съвет за извършване на залог, а имат за цел да максимално да улеснят читателите при взимане на решения. Сайтът не носи отговорност за евнетуални финансови загуби на своите читатели. Всички последвали залози са изцяло тяхна отговорност. © Nbaprobet.com 2011. Всички права запазени.