Sunday, 13 March 2011

Преодоляване на лошите серии при залагания на баскетбол

    Ако залагате от достатъчно дълго време на баскетбол (или на какъвто и да е друг спорт), вече сте се сблъсквали със лошите серии от загуби. Трябва да знаете, че те са неизбежни. Независимо колко сте добри, от колко дълго залагате, ще има периоди, в които нито един залог няма да излиза. Ще губите мачове поради контузии, поради изгонване на играч за технически нарушения. Отборът ви ще изпусне десетина точки преднина за 3-4 минути. Все пак баскетболната топка може да се отскача във всяка посока. Възможността ви да се справяте с дълга поредица от загуби (3 или повече мача) ще определи успеваемостта ви в дългосрочен период.
    Надявам се, че сте осъзнали, че всеки може да се наслаждава на победните серии, но много по-важно е да можеш да оцелееш при губещите. Защото, дори и да сте без печалба, сте все още в играта, докато ако не управлявате правилно загубите си, скоро може да се окажете без средства за залагане. Лично на мен ми се е случвало няколко пъти. като първия не беше с добър изход. Най-важното нещо е да сте подготвени, че сериите от загуби ще се случват редовно. След като сте приели това, трябва да знаете, че не трябва да променяте начина си на прогнозиране на мачовете.  Ако сте изработили своя методология, която е сработвала до момента, не трябва да да я променяте, защото това ще направи кратката серия от загуби дълга. Правилното нещо в случай на лоша серия е да се намали размера на залога. Ако го намалите с 1/3 ще си дадете повече време за оцеляване, ако серията продължава. Независимо от серията, придържайте се към обичайния си брой мачове от НБА на вечер. Не увеличавайте бройката, защото определено ще се насилите да прогнозирате ситуации, които не са характерни за вашия стил на залагане. Ако играте на повече мачове, и те са разместени във времето, изчакайте изходът на първия, преди да направите последващ залог. Ако той е успешен, може да прекратите за вечерта, за да придобиете психологическата увереност, че имате печеливш ден. Мозъкът ви автоматично ще реагира , карайки ви да възприемете края на серията. Умението да си вземете ден почивка също ще ви спасява. Не е необходимо да се превръщате в т.нар chasers, които не могат да си намерят мира, и се стремят да избият загубите бързо и веднага. Обикновено ефектът е точно обратен, загубите се увеличават. Много по-добре е да имате за "избивате " десетина - двайсет процента от банката си, отколкото петдесет! Ако никоя от горните препоръки не ви харесва, намерете своя начин да преодолеете серията. Единственото важно е, да запазите максимална част от капитала си непокътнат!

No comments:

Post a Comment

NBAprobet предоставя материали с информационна цел. Публикациите тук не са съвет за извършване на залог, а имат за цел да максимално да улеснят читателите при взимане на решения. Сайтът не носи отговорност за евнетуални финансови загуби на своите читатели. Всички последвали залози са изцяло тяхна отговорност. © Nbaprobet.com 2011. Всички права запазени.