Monday, 1 August 2011

Локаутът в NBA и NFL е причина за колосални загуби на спортната индустрия

    Тази година е доста лоша за спорта в Америка. След локаута в NFL, този в NBA идва като довършващ удар за цялата спортна индустрия. Загубите поради "футболния" локаут бяха оценени на над 10 милиарда долара. Само загубата на телевизионни права е около 4 милиарда на година, приблизително толкова се очакват от lockout-a в най-популярната баскетболна лига на планетата.  Един от най-крупните рекламни договори е този на Bud Light, като един милиард долара ще бъдат преразпределени в алтернативни канали. Не трябва да се забравят и fantasy игрите, бизнес, който генерира между 4 и 5 милиарда долара на сезон. Най-сериозни се очакват да са загубите на Yahoo Sports и CBSsports, които залагат много на съдържание в тази тематика. 
    Само в Las Vegas, където се поставят около една трета от залозите, загубите (б. ред в случая са пропуснати ползи) на букмейкърите се оценяват на около 35-40 млн долара на година само от NFL, ако добавим и тези от NBA, нещата отиват на около 60-70 млн минимум. Ако сложим всички онлайн букмейкъри загубите от NBA и NFL могат да достигнат до над половин милиард долара . И докато хазартния бизнес ще оцелее, поради голямото разнообразие от спортни събития, което предлага, то за много хора нещата са доста притеснителни. Сериозно ще пострадат приходите на спортните барове, които се пълнят от хора при всяко излъчване на мач от някой от двата шампионата. Една много сериозна ниша е журналистиката, която ще понесе може би най-тежки загуби. Очакват се драстични спадове в посещенията на online спортни сайтове, по време на локаута, като това ще доведе до отстъпления на рекламодатели. Няма да бъдат подминати от загубите и т.нар sports advisers, които печелят милиони от продаването на спортните си прогнози.

No comments:

Post a Comment

NBAprobet предоставя материали с информационна цел. Публикациите тук не са съвет за извършване на залог, а имат за цел да максимално да улеснят читателите при взимане на решения. Сайтът не носи отговорност за евнетуални финансови загуби на своите читатели. Всички последвали залози са изцяло тяхна отговорност. © Nbaprobet.com 2011. Всички права запазени.