Thursday, 15 September 2011

Локаутът остава твърде вероятен, поредна среща без резултат

    Поредната среща между асоциацията на играчите в NBA и собствениците на клубове продължи близо 5 часа, но двете страни не достигнаха до сближаване на позициите си.  Играчите са склонни да направят икономически отстъпки, но само ако сегашната система за определяне на тавана на заплатите остане в сила. Собствениците на баскетболни клубове в лигата са против това, твърдейки, че огромна част от клубовете са на загуба и искат нов начин за преразпределяне на приходите от над 4 милиарда долара. Тъй като поозициите на двете страни остават твърди, а времето тече, то изглежда невероятно броят на мачовете да остане непроменен. Почти сигурно е, че ако въобще има сезон в NBA, то баскетболните срещи ще по-малко от 82. До известна степен играчите сякаш са в по-неизгодно положение. Баскетболните звезди имат големи контракти, които ги задължават да имат сериозна застраховка, ако искат да играят отвъд океана. Ето защо те ще изпитат същите трудности да си намерят отбор в Европа или Китай, които локаутът хвърли върху Олимипийските игри . Тъй като Tony Parker продължава да отрича, че е подписал контракт с френския Villeurbanne, и досега Deron Williams остава единственият от топ играчите , който има сключен договор извън Америка - с турския Бешикташ. За сметка на това немалко баскетболисти от средно ниво за НБА вече си осигуриха договори. По-известните от тях са гардът на  Nets Jordan Farmar, (Maccabi Tel Aviv,) центърът на San Antonio Spurs Dejuan Blair (Русия) , играчите на  Denver Nuggets Wilson Chandler и J.R Smith (Китай). Това, че нещата отиват на зле се потвърждава и от факта, че президентът на асоциациата на играчите Derek Fischer е поканил президентът на същата асоциация но на играчите в NFL. Той ще иска да почерпи опит от същата ситуация, при която локаутът във футболната лига трая 4 месеца и половина, преди сезонът да бъде подновен. Не е изключено да се стигне и до серия от съдебни дела, в опит да се докаже, че собствениците на клубове преговарят нечестно, като подвеждат за финансовите резултати.
    Междувременно тази нощ бе постигнато ново пет-годишно споразумение между асоциацията и съдиите, като по този начин се премахна възможността да има "двоен" локаут. Преди две години НБА беше изправена пред този проблем, след като съдиите не искаха да сключат ново споразумение и Дейвид Стърн трябваше да прибегне до услугите на външни баскетболни рефери за предсезонните мачове.

No comments:

Post a Comment

NBAprobet предоставя материали с информационна цел. Публикациите тук не са съвет за извършване на залог, а имат за цел да максимално да улеснят читателите при взимане на решения. Сайтът не носи отговорност за евнетуални финансови загуби на своите читатели. Всички последвали залози са изцяло тяхна отговорност. © Nbaprobet.com 2011. Всички права запазени.