Wednesday, 28 September 2011

Virtus шокирани от сумата, която поискал Kobe Bryant

    Ако 700 000 долара за баскетболен мач в Европа ви са се стрували много, то все още нищо не сте видяли. Както вече писахме, 33-годишният гард на Los Angeles Lakers бе офертиран от Virtus Bologna да играе в Италия по време на локаута в NBA. След поредица от разговори финалната оферта на италианския тим е била 6.7 милиона долара. Към предложението се включват и различни екстри като самолетни билети, луксозен 160 квадратни метра апартамент в престижен хотел и т.н. Самият Kobe не показа никаква сантименти по повод на това, че е прекарал детството си в Италия,  и третира преговорите само от бизнес страна, като отправя доста различна контраоферта. Петкратният шампион на НБА е заявил готовността си да играе в тима от Болоня, но срещу сумата от 15 милиона щатски долара (данъците биха "изяли към" 50 % от тях). Президентът им Claudio Sabatini е бил меко казано шокиран, завявайки, че явно ще трябва да си позволят Kobe за месец-два. Все пак баскетболистът на Lakers ще бъде в Италия за два дни, където се очаква да преговаря отново с Virtus, тъй като търси контракт за цял сезон. Едва ли обаче, европейски отбор ще даде толкова много пари, тъй като няма начин да покрие разходите си, имайки в предвид по-малкия брой на мачовете, много по-малките зали и по-евтини билети в Европа. Доста по-вероятно изглежда привличането на  аржентинския гард на San Antonio  Manu Ginobili, който далеч не би бил толкова скъп. Баскетболистът на Spurs има много приятни спомени от този клуб, тогава носещ името Kinder Bologna. В периода 2000-2002 той спечели шампионата на Италия (2001) две купи на страната (2001 и 2002) и Евролигата (2001), като дори бе обявен за MVP на Final Four.

1 comment:

  1. Според мен Kobe просто се опитва да докара договора до 10ина млн, пределно е наясно, че 15 е непосилна сума, но ако каже директно 10, те ще се пазарят за 8.

    ReplyDelete

NBAprobet предоставя материали с информационна цел. Публикациите тук не са съвет за извършване на залог, а имат за цел да максимално да улеснят читателите при взимане на решения. Сайтът не носи отговорност за евнетуални финансови загуби на своите читатели. Всички последвали залози са изцяло тяхна отговорност. © Nbaprobet.com 2011. Всички права запазени.