Monday, 31 October 2011

Phil Jackson: "Chicago Bulls надминаха очакванията"

    В скорошно интервю за ESPN Phil Jackson говори за отбора на Chicago, като казва, че те  са успяли да се надскочат през миналия сезон, и трябва да се гордеят с това. Легендарният треньор, който се оттегли от NBA след като неговия тим Los Angeles Lakers бе пометен от шампиона Dallas Mavericks e доста скептичен към очакванията феновете на Bulls.  Той ги предупреждава, да са готвят за разочарование, ако не си осигурят ключови нови играчи, за да се превърнат в истинска сила в НБА.  
    "Мисля, че отборът определено надскочи себе си що се отнася до баланса им в редовния сезон и етапа от плейофите, до който те стигнаха ". Jackson, който е почитан изключително много в Чикаго, защото е водил тима , който спечели 6 пъти шампионата в NBA по времето на Michael Jordan, критикува Carlos Boozer, като най-големият длъжник на отбора.

    Phil продължи: "Bulls все още имат нужда от няколко стабилни стрелци от разстояние, за да се улеснят пробивите към коша, и да бъдат подпомогнати от играта в подкошието на Carlos Boozer, именно за която той е бил привлечен." Jackson не пропуска да отдаде дължимото на Derick Rose, казвайки, че в негово лице "Биковете" имат един много специален баскетболист.  Пойнтгардът се превърна в най-младият носител на наградата MVP и изведе почти сам тима до финалите на източната конференция в NBA. Все пак той предупреждава, че не може да се очаква дори играч като Rose да успее да ги направи шампион, ако няма подобаваща подкрепа.
    "Те просто не могат да бъдат толкова едностранни. трябва да имат тези допълнителни парчета, за да подпомагат Derrick в играта му."  И когато Phil говори, едва ли някой може да се усъмни в думите му. Освен споменатите 6 титли с Bulls, той има още 5 с отбора на Los Angeles Lakers, като с общо 11 титли в НБА е най-титулуваният треньор в историята и затова може да си позволи да говори директно за недостатъците на всеки отбор, още повече, че тези на Chicago бяха очевидни във финала на Изток, където Miami се съсредоточи единствено срещу Rose и успя да спре по този начин целия отбор.

No comments:

Post a Comment

NBAprobet предоставя материали с информационна цел. Публикациите тук не са съвет за извършване на залог, а имат за цел да максимално да улеснят читателите при взимане на решения. Сайтът не носи отговорност за евнетуални финансови загуби на своите читатели. Всички последвали залози са изцяло тяхна отговорност. © Nbaprobet.com 2011. Всички права запазени.