Tuesday, 22 November 2011

Баскетболистите обединиха сили срещу NBA в Минесота

    След като миналата седмица заведоха две антитръстови дела срещу НБА в различни щати, играчите премислиха нещата и предпочетоха да консолидират усилията си. Жалбата в Калифорния бе отеглена вчера, като баскетболистите решиха да изберат съда в Минесота, надявайки се той да бъде толкова благоразположен към тях, както към играчите от NFL. Федералният съд в Минесота е бил арена на много победи на играчите срещу собствениците в Националната футболна лига, като всички техни дела в  последните двайсетина години са се водели именно в него.
    Адвокатът на играчите David Boise заяви, че смята, че изходът от жалбите би бил един и същ и в двата щата, като в Калифорния нещата биха се случили по-бавно. Изпълняващият длъжността на вицепрезидент и главен съветник на NBA Rick Buchanan побърза да отправи удар срещу Bosie, наричайки консолидирането на двете дела "отчаян опит за по-приятелско отношение към необосновани правни искове". 
    На този етап първото заседание е насрочено за далечния 9-ти март, но и двете страни  са заявили желанието датата да бъде преместена напред във времето, колкото е възможно по-скоро. Баскетболистите, които са ищци по това дело са водени от Kevin Durant от Oklahoma City Thunder, Steve Nash от Phoenix Suns, Carmelo Anthony от New York Knicks. Te разчитат на по-бързото придвижване на всички документи, тъй като федералният съд вече има опит по много такива дела от NFL. Лигата трябва да подготви и представи официалното си становище по делото до 5-ти декември. Както споменахме, собствениците вече са завели собствено дело в Ню Йорк, където пък НБА има своите добри резултати в съда. Очаква да се лигата да се опита да премести делото от Минесота в Ню Йорк,  под претекст за обединяването на двата случая, като така да елиминира предимството на баскетболистите.

Вижте още по темата : Carmelo Anthony и Kevin Durant поведоха играчите към 6 милиарда долара

No comments:

Post a Comment

NBAprobet предоставя материали с информационна цел. Публикациите тук не са съвет за извършване на залог, а имат за цел да максимално да улеснят читателите при взимане на решения. Сайтът не носи отговорност за евнетуални финансови загуби на своите читатели. Всички последвали залози са изцяло тяхна отговорност. © Nbaprobet.com 2011. Всички права запазени.