Thursday, 24 November 2011

Бешикташ "преследва" поредна звезда от НБА - Lamar Odom

    Турският клуб Бешикташ явно е усетил удоволствието да притежаваш топ играчи от най-доброто баскетболна лига  на планетата. След известен адаптивен период, в който имаше затруднения, техният гард Deron Williams започна да играе на необходимото ниво. Върхът на представянето му беше мача за Eurocup Challenge срещу немският Gottingen, където той вкара цели 50 точки, след 10 успешни от 13 опита от зоната за три точки.
    За съжаление радостта на отбора беше помрачена от контузията на центъра на Cleveland Cavaliers Semih Erden, който е със счупен пръст и ще отсъства поне 5-6 седмици от игра. Това направи нуждата от играч в подкошието още по-силна и преследването на нови NBA звезди започна. Най-големият проблем на Бешикташ, както и на всеки клуб желаещ да привлече някой от суперталантите на НБА, си остава осигуряването на застраховки на договорите на баскетболистите дошли отвъд океана. Това е задължителен елемент, чиято цел е да осигури бъдещето на играчите в случай на контузия, която сложи край на кариерата им по време на локаута. (Скоро J.R Smith изтръпна по подобен начин в Китай, но се оказа, че контузията му не е толкова сериозна).
    След неуспешни кратки "заигравки" с Kobe Bryant и Kevin Durant , те направиха оферта на крилото на Minnesota  Kevin Love. След като играчът на Timberwolves тактично я отказа, заявявайки, че не е сигурен , че това е правилният момент за такъв избор, списъкът на турците се преориентира към крилaтa на Chicago Bulls Luol Deng и Carlos Boozer, това на Los Angeles Lakers - Lamar Odom, както и центърът на Phoenix Marcin Gortat. Докато първите двама имат сериозни и дълги контракти от по 40 и 60 милиона долара, то Odom има само 17 млн , тъй като му остават само 2 години по договор.  Това го прави най-реалистичното попълнение, заедно с полския играч от Suns, който е проявил най-голяма заинтересованост да играе в турското баскетболно първенство.

No comments:

Post a Comment

NBAprobet предоставя материали с информационна цел. Публикациите тук не са съвет за извършване на залог, а имат за цел да максимално да улеснят читателите при взимане на решения. Сайтът не носи отговорност за евнетуални финансови загуби на своите читатели. Всички последвали залози са изцяло тяхна отговорност. © Nbaprobet.com 2011. Всички права запазени.