Wednesday, 16 November 2011

Carmelo Anthony и Kevin Durant поведоха играчите към 6 милиарда долара

    Няколко баскетболисти, в това число звездите Carmelo Anthony и Kevin Durant са завели антитръстови дела в различни щати в Америка, твърдейки, че David Stern не им е оставил избор с ултиматума си. Играчите привлекоха адвоката David Boise, който има опит в подобни битки, тъй като участваше в разрешаването на локаута в NFL. Той заяви, че локаутът в NBA нарушава антитръстовите закони, като отказва  на играчите правото им да работят. Самият ултиматум а Stern дори заздравявал позицията на баскетболистите в това дело, защото е реално доказателство, че процесът на договаряне е прекратен. Boise настоява, че играчите са искали да преговарят през цялото време и са направили доста отстъпки, но не може човек да преговаря сам със себе си, а трябва да има и насрещна страна.
    Делата са заведени в Минесота и Сан Франциско.  Съдът в Минесота вече беше благосклонен към играчите в подобно дело в NFL, а този във Сан Франциско е считан за един от най-либералните. Очакванията са, че самите дела ще траят няколко месеца. В тях играчите ще търсят тройна компенсация за пропуснати ползи. Това означава около 6 милиарда долара. Баскетболистие се позовават на факта , че средната продължителност на кариерата им в НБА е около 4 години и лигата им е нанесла необратими щети в това отношение. Колкото по-дълго траят делата, толкова по-големи ще са щетите за баскетболистите, клубовете и най-вече за феновете на баскетбола. Ако сезон 2011/2012 бе с пълната си продължителност играчите биха изкарали около 2 милиарда долара, което обясянва размера на обезщетението, което те търсят.
Делото в Калифрония включва имената на Carmelo Anthony, Kevin Durant като ищци, докато това в Минесота съдържа имената на баскетболистите Ben Gordon и Caron Butler. 
    Самият адвокат твърди, че ако зависеше от играчите, в момента щеше да се играе баскетбол, но самите дела целят просто да се върне свободната конкуренция на пазара на играчите, което не би могло да се случи при сегашните обстоятелства. Toй заявява, че ако сезонът бъде отменен, това ще се дължи изцяло на собствениците на клубове, които пречат на баскетболистите да играят.

No comments:

Post a Comment

NBAprobet предоставя материали с информационна цел. Публикациите тук не са съвет за извършване на залог, а имат за цел да максимално да улеснят читателите при взимане на решения. Сайтът не носи отговорност за евнетуални финансови загуби на своите читатели. Всички последвали залози са изцяло тяхна отговорност. © Nbaprobet.com 2011. Всички права запазени.