Sunday, 13 November 2011

Charles Barkley: Това е тотално неуважение към баскетболистите

    Когато  говорят Chares Barkley и Kenny Smith, то по-добре да слушате внимателно. Макар едва ли ще кажат нещо тотално ново, то когато говорят най-утвърдените гласове на НБА, нещата придобиват различна тежест. Ето комюнике от мнението на Sir Charles пред NBATV:

    "Аз съм всъщност доста ядосан. И то съм ядосан на собствениците. Играчите трябва да поемат някаква отговорност за нещата, но и собствениците трябва. Гледам нещата и разбирам, че това е бизнес. Като играчи ние взимахме 57 %, знаехме, че те ще искат да им върнещ част от тях. Ето сега сме на 50 %. Очевидно е, че баскетболистите дават, дават, дават... дават. Сега аз съм изключително разочарован от комисаря на лигата David Stern и собствениците на клубове в NBA. 
    Изглежда, че те спечелиха битката, те всъщност щяха да я спечелят винаги. Но това, което те правят в момента е да надуват разликата. И аз имам проблем с това. Ние се избиваме на игрището. Ние изкарваме страхотни пари, но и те изкарват страхотни пари. Благодарение на нас съществува какъв ли не бизнес около игрището. Играчите заслужават да взимат повече. Но да стигнем до 51 % до 50 % дори, и това все още да не е достатъчно за собствениците.... Да се говори за спад от 57 % до 50 - това не са стотици хиляди долари, това не са милиони долари, говорим за милиарди тук. Смятам, че ще има обратен ефект, играчите няма просто така да го приемат, защото към тях бе показано тотално неуважение. Те не трябва да дават нито цент повече след 50-50 %. Ако аз съм на местото на баскетболистите и ми предложат 47 %, просто ще трябва да отменим целия сезон"

No comments:

Post a Comment

NBAprobet предоставя материали с информационна цел. Публикациите тук не са съвет за извършване на залог, а имат за цел да максимално да улеснят читателите при взимане на решения. Сайтът не носи отговорност за евнетуални финансови загуби на своите читатели. Всички последвали залози са изцяло тяхна отговорност. © Nbaprobet.com 2011. Всички права запазени.