Saturday, 26 November 2011

Край на локаута договорен, NBA баскетбол по Коледа?

    Само до преди ден сезонът в NBA се смяташе за отписан, поради невъзможността на двете страни да сближат гледните си точки. Нещата се промениха драстично с влизането в преговорите на Jim Quinn, бивш съветник в асоциацията на баскетболистите, който има много добри взаимоотношения и с двете страни. След 15 часови преговори в петък, играчите и собствениците явно са достигнали до принципна договорка, която да сложи край на локаута и баскетболният сезон да започне на връх Коледа. Предвидената продължителност е от 66 мача за отбор, като се чаква се тренировъчните кампове да започнат на 9-ти Декември. 
    За да се финализира сделката обаче първо трябва да се случат няколко неща. Като за начало, съдебните дела, които двете страни заведоха, трябва да бъдат оттеглени, което не е особен проблем. По-важното е, че разпадналият се профсъюз на баскетболистите трябва да се събере отново, тъй като за ратифициране на договра се изисква мнозинство от всичките над 400 играчи. Собствениците пък трябва да осигурят поне 15 от 29-те гласа в подкрепа на договора.
Очаква се скоро да се почвят детайлите по договорката, която е за 10 години, като всяка от страните може да иска прекратяване след 6-тата година. Въпреки , че все още няма изтекла информация, се очаква, че споразумението до голяма степен ще ограничи богатите клубове в опита им да доминират лигата финансово. Така се очаква и малките пазари да имат шанс да спечелят титлата в най-популярния баскетболен шампионат, което би довело до повишен зрителски интерес. Изпълнителният директор на асоциацията на баскетболистите Billy Hunter каза, че много от играчите няма да харесат сделката, но тя е далеч по-добра отколкото повечето са очаквали.

No comments:

Post a Comment

NBAprobet предоставя материали с информационна цел. Публикациите тук не са съвет за извършване на залог, а имат за цел да максимално да улеснят читателите при взимане на решения. Сайтът не носи отговорност за евнетуални финансови загуби на своите читатели. Всички последвали залози са изцяло тяхна отговорност. © Nbaprobet.com 2011. Всички права запазени.