Wednesday, 2 November 2011

Shaq споделя за проблемите си с Kobe Bryant в новата си книга

    След като Shaq се отказа от баскетбола, и вече разчита предимно на публичност и медийни изяви, той споделя историята на разрива си с Kobe Bryant в книгата си. Ето няколко доста интересни откъса:
    "Аз съм изнервен, защото не разполагам все още с нов договор, и Коби е изнервен, защото той може да отиде в затвора, и ние се го изкарваме един на друг. Точно преди началото на '03-'04 сезон в NBA треньорският щаб ни е призовал : "Без повече публични спаринги или ще има сериозни глоби." .... Phil Jackson е уморен от нас, на Karl Malone и Gary Payton им е писнало също. ... И какво се случва? Веднага след това Kobe изтичва при Jim Gray и дава интервю, в което да си го получа. Той каза, че съм дебел и не съм във форма, че използвам контузията с пръста, за да си почивам повече, а контузията дори не е толкова сериозна. (Да, точно така,. само където сложи край на кариерата ми) Той ми каза, че "лобирам за удължаване на договора си, а имаме двама играчи от Залата на славата играещи почти безплатно." Седя си, гледам това интервю и ще експлоадирам. Часове по-рано обещахме на ръководството просто да спрем. Това беше нарушаване на  примирието. Казах на момчетата, "Този ще го убия."
...............


    Коби се изправя директно срещу мен : "Ти винаги си ми казвал, че си моя голям брат, че ще направиш всичко за мен, и тогава това нещо в Колорадо се случва и ти дори не ми се обади." А аз наистина го направих.. ... Така че ние сме тук и разбираме, че това, което наистина го боли, е че ние не стоим зад него. Това беше нещо ново. Аз не мислех, че въобще му пука за нас и какво мислим така или иначе. "Е, аз си помислих, че поне ще ме подкрепиш публично, най-малко", заяви Kobe. "Трябваше да ми бъдеш приятел."

    Brian Shaw се намеси "Коби, защо смяташ така? Shaq направи толкова много партита и ти никога не се появи на някое от тях. Ние те поканихме на вечеря, когато гостувахме и ти пак не дойде. Шак те покани на  сватба си и теб пак те нямаше. След това ти се ожени и не покани никой от отбора. И сега си забъркан в този проблем, тази деликатна ситуация, а искаш всеки от нас да се застъпи за теб, а ние дори не те познаваме" ...

    Всичо започва да се успокоява, но аз казах на Kobe, "Ако някога споменеш  нещо като това, което каза на Джим Грей все пак, аз ще те убия."
    Кобе сви рамене и каза: "Както и да е".
    [...]
    От този ден нататък, приключих да се занимавам се с Коби. Приключих и с Jim Gray, . Каквото повикало, такова се обадило . Когато той беше уволнен, той действително имаше смелостта да ми се обади и ме помоли да му помогна. Какво? Да не си загубил номера на Bryant?

Шак добави:

    Той беше толкова млад и толкова незрял в някои отношения, но мога да ви кажа това: всичко Kobe прави сега, той ми каза, още едно време, че щеше да го направи. Седяхме в автобуса веднъж и той ми каза: "Аз ще бъде реализатор номер едно за Lakers, сигурен съм, ще спечелq пет или шест титли в НБА, и аз ще бъда най-добрият играч в играта. " А аз му отговорих: "Добре, щом казваш." Тогава той ме погледна право в очите и каза: "Аз ще бъде Уил Смит на НБА."

No comments:

Post a Comment

NBAprobet предоставя материали с информационна цел. Публикациите тук не са съвет за извършване на залог, а имат за цел да максимално да улеснят читателите при взимане на решения. Сайтът не носи отговорност за евнетуални финансови загуби на своите читатели. Всички последвали залози са изцяло тяхна отговорност. © Nbaprobet.com 2011. Всички права запазени.