Thursday, 8 December 2011

Dallas развалят шампионския отбор?

    Шампионите Dallas Mavericks са на път да нарушат най-важното правило за печелене на титли в NBA. Както може да се обобщи от многото различни източници, те са на път да разбият ядрото на тима, което им помогна за първата им титла, в опит да се доберат до ключов играч на пазара на свободни агенти следващото лято.
    Всичко започва с Tyson Chandler. Центърът определено не е звездата, която носи отбора на гърба си, както Dirk Nowitzki, но без него на всичко е ясно, че титла нямаше да има. С доста енгергичната си игра в подкошието той заздрави защитата на отбора, както и даде допълнителна опция на Jason Kidd за някой и друг лесен кош. Макар че Mavericks имат достатъчно пари, поради богатия си собственик Mark Cuban, то изглежда, че не са готови да се охарчат за титулярния си център. Доста по-голям интерес от собственият  му тим са проявили New Jersey Nets и Golden State Warriors, като е вероятно те да си осигурят услугите му. На второ място идва резервният пойнтгард J.J Barea, който правеше страхотни включвания от пейката и държеше мача в полза на Dallas. Поради силните си изяви баскетболистът е обект на силен интерес от доста клубове в NBA, като водещи засега за подписа му са New York Knicks и Miami Heat. Той заяви, че нещата за него не изглеждат никак добре при Mavericks и че е разочарован и не е очаквал това.
    По-големи очаквания към отбора си има и Caron Butler, но те не се оправдават. Mavericks спечелиха шампионата на НБА без него, тъй като беше извън игра поради контузия, но определено биха могли да се възползват от опита му, както и от това, че ще имат постоянство в отбора, а няма да сменят всеки мач играч след играч, както правиха миналия сезон. Все пак явно те не държат особено на него, като са го оставили да води сериозни преговори с Los Angeles Clippers, без да се опитат досега да го задържат. С привличането на Rudy Fernandez, на който договор изтича след края на сезон е ясно , че Deshawn Stevenson няма да е част от отбора, въпреки сериозният му дефанзивен принос срещу Kevin Durant и Lebron James. Друг основен играч за Mavericks е Jason Terry, който обаче е на 34 години и има само една оставаща година от контракта си, като е ясно, че тимът няма да му предложи удължаване.
    Като си направим сметка, изглежда, че Dallas мислят единствено за пазара на свободни агенти през 2012 година. Ако решат да използват клаузата за амнистия за Brandon Haywood догодина, те ще имат едва 35 млн долара броящи се към тавана на заплатите и ще могат да са много активни. Но ако това наистина е целта им, то изглежда че Mark Cuban не е разбрал поуката, която отбори като Los Angeles Lakers и San Antonio Spurs дават - че за да си шампионски отбор, трябва да запазиш ядрото на тима с години, като добавяш нужните малки парчета. А и дали подобен подход е честен спрямо Jason Kidd, който е на края на кариерата си, или Dirk Nowitzki, който също не е първа младост? И всичко това заради едната възможност да привлекат баскетболист без никакви гаранции, вместо още един опит за грандиозен триумф на баскетболното игрище?

5 comments:

 1. Prav si brat :)

  ReplyDelete
 2. Ами не е ясно какво ще се случи, Dallas седят и чакат, Deron примерно го изтръгуват още тая седмица и догодина кво ще правят, защото той и Chris Paul са играчите, които им вършат работа.
  A Paul има прекалено много опции и едва ли застарявашите Mavericks са най-добрия избор за него

  ReplyDelete
 3. жалко жалко наистина това, което се случва в NBA

  ReplyDelete
 4. ами Кюбан е странен тип, но да речем , че оценява шансовете си за титла като не толкова големи, имайки в предвид, че Кид и Тери остаряват доста. Marion и той не е първа младост. Chandler ще им е трдуно да го задържат на тези ненормални пари, които иска 20 млн на сезон?!?!?
  И тогава може би е добре Dallas просто да спестят пари и да пробват изцяло нов отбор с изключение на Dirk

  ReplyDelete
 5. Нелоша сделка за Lamar Odom, не е Chandler, ама пък им дава възможност да играят с по-ниска ротация, като примерно Dirk център, Odom тежко крило. Нещата изглеждат една идея по-добре за настоящия шампион в NBA

  ReplyDelete

NBAprobet предоставя материали с информационна цел. Публикациите тук не са съвет за извършване на залог, а имат за цел да максимално да улеснят читателите при взимане на решения. Сайтът не носи отговорност за евнетуални финансови загуби на своите читатели. Всички последвали залози са изцяло тяхна отговорност. © Nbaprobet.com 2011. Всички права запазени.