Sunday, 4 December 2011

Knicks да изтъргуват Amare или Carmelo!

    При новият колективен трудов договр "супертимовете" ще са почти невъзможни за формиране. Дори някак такъв отбор да бъде сглобен, той ще има сериозен проблем да се конкурира с Miami Heat, които имат двама баскетболисти в топ 5 на NBA. Интересeн план описва адвокатът по спортни въпроси Matt Tolnick. Неговата идея е доста радикална, но като краен резултат цели да създаде отбор от три супер звезди и един бъдещ All-Star баскетболист, давайки им шанс поне да имат същата "огнева " мощ като на тима воден от Lebron James и Dwayne Wade.
    В сегашният масов сценарий, New York вероятно би бил с Carmelo Anthony, Amare Stoudamire и Chris Paul. Но реално тези трима баскетболисти не са по-добро от Miami в дългосрочен план. Това ще се дължи най-малкото на по-голямата им податливост на контузии, както и на една година по-малко опит, която те ще имат. Т.е те биха били еквивалент на Utah Jazz със Stockton и Malone, в ерата на Jordan и Pippen в Chicago Bulls.
     Tolnick признава, че предложението му вероятно ще доведе до недволни суперзвезди, но казва, че в НБА има само двама баскетболисти, които имат т.нар no-trade клауза, т.е могат да откажат преминаването си в друг отбор. Тези двама играчи са Kobe Bryant и Dirk Nowitzki. Всеки друг трябва да знае, че в професионалния баскетбол сделки се правят и да очаква, че може да бъде изтъргуван.  
    Цялата концепция за Knicks е да придобият три суперзвезди: 1) Carmelo/Amare 2) Deron Williams/Chris Paul и 3) Dwight Howard както и някой друг млад талант или допълнителен избор в драфта. Т.е за начало един от Anthony или Stoudamire да бъдат пратени в отбор от по-малък калибър, които търси своята суперзвезда, като получи в замяна изтичащи контракти/ изгряващи играчи и избор в драфта. Примерни варианти за фаза 1:
 • Indiana Pacers: Изтичащите контракти на  James Posey ($7,595,000), Tyler Hansbrough ($3,059,259 през  2012-2013) George Hill ($1,540,463) + избор(и) в драфта
 • L.A. Clippers: Изтичащи контраки Chris Kaman ($12,200,000) + Eric Gordon ($3,831,184) + избор(и) в драфта;  Биха могли след това да предложат нов договор на Gordon, и да подшишат с Chris Paul/Deron Williams и Dwight Howard за по-малко пари, или да изтръгуват Eric Gordon в трети отбор само за избори в драфта.
 • Oklahoma City Thunder:  Eric Maynor ($2,338,721 през ’12-13) + Serge Ibaka ($2,253,062 през ’12-13) + изтичащия договор на Nate Robinson’s ($4,500,000) + Kendrick Perkins ($7,800,531 през  ’12-13) + избор(и) в драфта; След което се оттървават от Perk в друг отбор,
 • Sacramento Kings: JJ Hickson ($2,354,537 ’11-12  ) + очакваната сензация Jimmer Freddette +избор(и) в драфта.
    Втората част от плана на Tolnick е New York да оставят договорите на всички баскетболисти, с изключение на този на Carmelo или Amare (който не е изтъргуван) да изтекат, като запазят само една или две нископлатени талантливи играчи. На финалната фаза от този план, след като са се освободили от почти всички контракти, Knicks ще могат да направят оферти на Deron Williams/Chris Paul и на Dwight Howard. След това ще зависи от тях, дали те ще приемат да играят за по-малко пари, за да може през 2012 на пазара на свободни агенти New York да привлече някои обещаваши млади баскетболисти. Почти сигурно е, че от сдлеката или на Amare или Carmelo ще са получили и един избор в драфта. Така ако суперзвездите направят компромис с парите, както това сториха играчите на Miami, то Knicks ще имат таланта, за да бъдат супер конкурентни на който и да е отбор в NBA в дългосрочен план.
    Всички вече знаят, че Chris Paul иска да играе в New York  Howard обаче е голямата въпросителна, тъй като може да има известно влечение към Hollywood. Но ако иска да затвори устата на Shaq, с който постоянно имаха закачки, то ще трябва да последва Paul/Deron в Knicks. точно както Kevin Garnett последва Ray Allen в Boston Celtics. Просто не би могъл да има по-подходящи съотборници по пътя към така желаното величие. Chris Paul, Carmelo Anthony, Dwight Howard, и може би Eric Gordon - смъртоносно! А в най-лошия случай ще имаме комбинация от  Carmelo/Amare, заедно с Chris Paul и куп млади таланти, които ще могат да израстнат под тяхно ръководсто. Дори това дава нелоши шансове да се превърант в един от най-добре окомплектованите баскетболни отбори на днешно време.

2 comments:

 1. Ооо, нов домейн :) Честито! И много приятно оформление, харесва ми.

  Две предложения:
  1) малко трудно ти се намира мейла
  2) като коментираш в други сайтове, освен "Dude" можеш да пишеш примерно "Dude (nbaprobet)".

  Ако някой иска да ти пусне някой лев за бира, как може да го направи?

  ReplyDelete
 2. Благодаря за съветите, очаквам едно две одобрения ие ще коригирам всички пропуски. За мейла си права, и съм го оправил

  ReplyDelete

NBAprobet предоставя материали с информационна цел. Публикациите тук не са съвет за извършване на залог, а имат за цел да максимално да улеснят читателите при взимане на решения. Сайтът не носи отговорност за евнетуални финансови загуби на своите читатели. Всички последвали залози са изцяло тяхна отговорност. © Nbaprobet.com 2011. Всички права запазени.