Saturday, 10 December 2011

Phoenix се освободи от Vince Carter

    Възрастта на прощава на никой. Това в пълна сила важи за спорта, особено ако той е толкова динамичен, колкото баскетбола. Някога един от най-експлозивните атлети, Vince Carter в момента е бледо копие на играча, който всички познават като Air Canada.  За краткия си престой в "пустинята" 34-годишният баскетболист не може да пасне на играта на Phoenix. Той беше привлечен през Декември 2010 от Orlando, заедно с Marcin Gortat и Mickael Pietrus , като в замяна  Magic получиха Jason Richardson и турчина Hedo Turkoglu. Приносът на Vince към отбора никога не бе постояннен, като на моменти бе направо несъществуващ. За 51 мача миналият сезон той има едва по 13.5 точки на мач при посредствените 42.5 % стрелба. Не случайно той загуби титулярното си място за сметка на Jared Dudley.
    Затова не е голяма изненада, че Suns го освободиха вчера, спестявайки значително количество пари. В договорът на баскетболиста има клауза, която му гарантира изцяло заплатата, ако е все още в отбора след 72 часа от отварянето на пазара на свободни агенти. След като NBA навлезна в локаут, бе нанесена поправка, която да измести датата на гарантиране на контракта му и след като вчера бе началото на трансферния пазар, то Phoenix го освободиха от състава си. Така те ще трябва да му платят едва 4 милиона долара, вместо пълните 18. Още по време на сделката миналия сезон, много анализатори предричаха, че включването на Carter в нея е именно с цел Слънцата да получат облекчение към тавана на заплатите след като не допуснат заплатата му да бъде напълно гарантирана. За предстоящето действие на Suns можеше да се съди и от привличането на атлетичния бивш баскетболист на Lakers Shannon Brown, който е с близо 10 години по-млад.
    Както писахме в предишна статия, на този етап Dallas губят голяма част от играчите си, като това обяснява защо те проявяват интерес към Vince. Няма да е чудно, ако Carter подпише с тях, тъй като ще има шанс да играе в отбор претендент за шампионската тила в НБА. Още повече че е играл доста мачове с титулярния плеймейкър на Маvericks Jason Kidd.

Ако статията ви е харесала, помогнете ни да я популяризираме с бутоните под нея!

2 comments:

  1. някога беше играч, ама сега вече си е за пенсия, не ги виждам Далас къде се натискат за него

    ReplyDelete
  2. Phoenix изглежда няма да проявят никакъв интерес към по-сериозни имена на пазара, нашия стиснат собственик Robert Sarver пак пести, уж за 2012, ама да не се окаже, че няма кой да взимаме там.

    ReplyDelete

NBAprobet предоставя материали с информационна цел. Публикациите тук не са съвет за извършване на залог, а имат за цел да максимално да улеснят читателите при взимане на решения. Сайтът не носи отговорност за евнетуални финансови загуби на своите читатели. Всички последвали залози са изцяло тяхна отговорност. © Nbaprobet.com 2011. Всички права запазени.