Tuesday, 13 December 2011

Tyson Chandler не прави New York Knicks претенденти за титлата в NBA

    Играчите като Tyson Chandler в NBA се броят на пръсти. Не само, че с неговите 216 см е стои като стълб в подкошието, но с енергичността си на игрището предоставя допълнителна сигурност в защита на своите съотборници. С дългите си ръце, той успява да блокира доста стрелби, като определено ще компенсира неособено впечатляващите защитни умения на другите две звезди в отбора Carmelo и Amare. A като добавим и факта, че Chandler не изисква топката по никакъв начин в нападение, това се комбинира доста добре с "лакомията" на Anthony и Stoudamire.  Дотук нещата изглеждат доста добре, но нека продължим с анализа.

    Бившият баскетболист на Dallas в нападение разчиташе много на умелите пасове на Jason Kidd, който го захранваше с поне 3-4 лесни коша. Стрелбата му от разстояние е посредствена, като това, комбинирана с факта, че New York нямат плеймейкър на дори близко ниво на Kidd, означава, че противниковата защита може да диша сравнително спокойно. А и Carmelo и Amare обичат да завършват с пробиви към коша, където ще се намира Chandler, който само ще им пречи. Дори и да се изнесе на разстояние, то едва ли ще успее да извади пазача си от зоната за три секунди. Не може да не отбележим, че Knicks са без надежден резервен център, след като изтъргуваха Ronny Turiaf, който скоро гостува в София преди локаута да свърши. Не е тайна, че Chandler нерядко изпада в т.нар. foul trouble и тогава New York ще имат големи ядове. 
    Треньорът Mike D'Antoni никога не е бил голям привърженик на защитата, и това е явно от показателите на отбора миналата година, който водеше лигата по вкарани точки, но беше трети по допуснати такива. За да оцелееш с такава игра в плейофите ти трябва изключително добър и опитен плеймейкър, който да взима правилните решения в критични моменти. Е колкото и симпатичен да ни е Toney Douglas той дори няма средното ниво в NBA. Привличането на Mike Bibby добавя ветерански опит към отбора, но с неговите 34 години не може да е фактор за повече от 20ина минути на мач.
    Не трябва да забравяме и сериозната конкуренция на Изток, която срещат New York. За да стигнат до финалите на НБА, те ще трябва да минат поне през два от отборите на Chicago Bulls, Miami Heat и Boston Celtics. Имайки в предвид късата пейка на Knicks и здравословните проблеми на Amare, то дори и да успеят да оставят зад гърба си играчи като Derrick Rose, Lebron James, Dwayne Wade, Kevin Garnett, Ray Allen, ще бъдат толкова изморени във директния сблъсък за титлата, че е вероятно да бъдат лесно отупани с 4-1. Затова, при липса на следващи трансфери в отбора нашата прогноза е, че New York ще отпаднат максимум във втория кръг на плейофите на източната конференция в NBA.

Ако статията ви е харесала, помогнете ни да я популяризираме с бутоните под нея!

No comments:

Post a Comment

NBAprobet предоставя материали с информационна цел. Публикациите тук не са съвет за извършване на залог, а имат за цел да максимално да улеснят читателите при взимане на решения. Сайтът не носи отговорност за евнетуални финансови загуби на своите читатели. Всички последвали залози са изцяло тяхна отговорност. © Nbaprobet.com 2011. Всички права запазени.