Tuesday, 24 July 2012

Derrick Rose аут до март, Chicago Bulls отписват сезона

   Последните новини от Chicago показват, че плеймейкърът на отбора Derrick Rose няма да може да се завърне на игрището преди март. Припомняме, че той се контузи доста нелепо през април, в мача с тима на Philadelphia Sixers. Мнозина тогава се питаха защо баскетболистът на Bulls е още в игра, при положение, че той и съотборниците му водят с цели 12 точки малко повече от минута преди края на срещата. Само до преди три месеца се очакваше Chicago да направят сериозен поход към титлата в NBA, и дори да са претендент за нея, но тази контузия явно ще струва на отбора не само този, но и целия следващ сезон и те са се подготвили за това.
    След като имаха една от най-добрите пейки в лигата, Биковете явно решиха да орежат бюджета този сезон.  Те се отказаха от опцията да запазят C.J. Watson, който беше резерва на Rose  миналия сезон. Ronnie Brewer, който стартира в цели 43 мача за Bulls  , беше освободен, тъй като договорът му не беше гарантиран по никакъв начин, като така се спестиха близо 4.5 милиона долара. Най-изнедващо Kyle Korver, който пасваше много на стила на игра на Chicago, разтягайки защитата на противника с добрата си стрелба от разстояние, беше пратен в Atlanta Hawks, в замяна на избор от драфта и/или trade exception. (сделката не е още официална, тъй като Korver трябва да мине физическите тестове). Завръщането на Kirk Hinrich е някаква частична компенсация, но пък Rip Hamilton e още по-стар и бавен, и двойката остава отново проблем. Има спекулации, че се водят разговори с Marco Belinelli и Michael Redd, които донякъде може да закрепят нещата. Днес Bulls се отказаха от правото си да задържат Omer Asik, който беше restricted free agent, като не предложиха съшите 25 милиона за три години, като Houston Rockets. Наистина тези пари може би са прекалени , но по-важното  е, че Биковете не подобриха с нищо състава си, а загубиха ценни парчета от редения за шампион на NBA отбор. Сега явно очакват пропускане на плейофите и се подготвят директно за сезон 2013/2014. Едно от малкото положитлни неща при тях е, че ще предложат удължването на договора на Taj Gibson, който изтича идното лято.

No comments:

Post a Comment

NBAprobet предоставя материали с информационна цел. Публикациите тук не са съвет за извършване на залог, а имат за цел да максимално да улеснят читателите при взимане на решения. Сайтът не носи отговорност за евнетуални финансови загуби на своите читатели. Всички последвали залози са изцяло тяхна отговорност. © Nbaprobet.com 2011. Всички права запазени.