Sunday, 8 July 2012

Ray Allen избира Miami Heat, за да получи своето възмездие

    Да получиш двугодишна оферта за 12 млн долара, когато си на 37 години и скоро си претърпяла операция на глезена би трябвало да е доста добър показател за намеренията на отбора към теб. Това обаче явно не е достатъчно за Ray Allen, за който се смята, че не се е чувствал желан и уважаван в Boston, и затова е напуснал тима.  Баскетболистът на Celtics не понасял как постоянно името му се споменава в евентуални сделки, как Doc Rivers не му е дал титулярното място, след като се завърна от контузия.
    Като цяло Ray Ray винаги е смятал, че е звездата на Boston , която винаги трябва да прави жертви преди останалите. (Garnet, Pierce, Rondo). Треньорът и президентът на Celtics се опитаха да изгладят тези горчиви моменти, но едно нещо нямаше как да бъде преодоляно и това беше отношенията на Allen с плеймейкъра Rajon Rondo. Легендарният стрелец от NBA знаеше, че със започването на тренировъчния лагер всички минали неприятни моменти отново ще се завърнат на първата тренировка от летния лагер на отбора, и той отново ще трябва да понася Rondo. Двамата играчи имат свое собствено виждане защо трудно се понасят, но въпреки всичко на игрището всеки един от тях изглеждаще още по-добър баскетболист благодарение на другия. В мачовете едва ли някой можеше да предположи техните отношения. Но в момента, в който те влизаха в съблекалните напрежението се усещаше доста осезаемо, макар да нямаха сканадали напоследък, защото Allen се беше научил да игнорира единицата на тима. Всичко се смята, че е започнало след удължаването на договора на Rondo с 5 години за цели 55 милиона долара. Скоро след това Ray започвва да чува все по-често за потенциални сделки с негово участие, смятайки, че Boston искат да ограничат заплатите в тима, като започнат с неговото изтъргуване. Allen е доста горделив и постоянно се е питал, зашо именно той трябва да бъде този играч от звездите на отбора. Освен всичко друго, той не може да приеме младокът пойнтгард да си позволи да анализира играта на тима.
    Ето защо Pat Riley, знаейки нуждата на Allen да изпита някаква собствена справедливост и да си върне на тима, успя да го изкуши, при това предлагайки му цели 3 милиона по-малко. И наистина мотивацията на Ray да получи някакво възмездие се оказа правилно предсказана, защото от всичките тези отбори, в които той можеше да иде, избра именно Miami Heat, знаейки, че едва ли има по-голям удар, който може да нанесе на Celtics.

No comments:

Post a Comment

NBAprobet предоставя материали с информационна цел. Публикациите тук не са съвет за извършване на залог, а имат за цел да максимално да улеснят читателите при взимане на решения. Сайтът не носи отговорност за евнетуални финансови загуби на своите читатели. Всички последвали залози са изцяло тяхна отговорност. © Nbaprobet.com 2011. Всички права запазени.