Monday, 13 August 2012

Steve Nash и Dwight Howard няма как да си паснат, oсобено в компанията на Kobe Bryant

    След привличането на Steve Nash И Dwight Howard, Lakers вероятно ще спечелят около 65-70 мача тази година, и ще са със сериозни шансовете за титлата през следващите два сезона в NBA. Но няма никаква гаранция, че плеймейкърът на Los Angeles ще се чувства в свои води в нападение, което има Howard в центъра, макар да е придружен от "елегантното" тежко крило Pau Gasol. Nash може да направи всеки един играч в лигата да изглежда фантастичен, стига да има топката през почти цялото време в ръцете си. Lakers вече обявиха намерението си да играят т.нар Princeton баскетбол, при който всеки подава  и се движи постоянно без топка по игрището. 

    Но Dwight е огромен център, който вирее само в подкошието и няма каквато и да е стрелба от повече от 3 метра от коша. Под 7 % от стрелбите на един от най-здравите играчи в NBA са от по-далечно разстояние. Ако направим съпоставка с Phoenix от сезон 2008/2009, ще видим, че нещата не изглеждат особено добре. Тогава бяха трите най-слаби месеца в кариерата на Nash, който беше накаран от Terry Porter да се откаже от дрибъла/пасовете си/pick'n'roll-а и да фокусира нападението върху Shaquille O'Neal ( еквивалент на Dwight Howard в настоящия отбор на Лейкърс). Phoenix се превърне от най-приятният в най-скучният отбор за гледане в НБА и логично Porter бе уволнен след третия месец. Това се случи дори при наличието на Amare Stoudemire (Pau Gasol), който можеше да бележи спокойно от 4-4.5 метра от коша. И тези всичките проблеми бяха без въобще да имаш в лицето на Kobe Bryant втория най-изискващ топката гард в лигата след  Michael Jordan.
     Разбира се, вероятно всеки от четирите звезди на Lakers ще пожертва част от играта си. Но няма как да се промени факта, че  Dwight Howard ще прекарва 100% от времето си в нападение в подкошието, т.е последното място, на което Nash, че дори и  Gasol биха искали той да бъде. И няма как да махнеш бившият център на Orlando от там, освен ако не го изключиш от нападението изцяло. Той не може да завърши от разстояние, и не може да се възползва от pick'n'roll-a на Nash, защото първо не може да се приспособи към защитата на такава висока скорост, и второ - ще бъде неизбежно фаулиран тръгвайки към коша. Никой не оставя играч като него да стигне необезпокояван до ринга, а просто го фаулира. А всички знаем, че Dwight не може да вкарва наказателните си удари. 
    Освен  играта на Nash, доста ще пострада и играта на Pau Gasol, тъй като "Superman" , както наричат центъра на Лейкърс, сбива жестоко подкошието. Няма как pick'n'roll-a да просъществува с огромния Howard стоящ отдолу и пречещ на всякакви пробиви. 
Lakers може и да спечелят шампионската титла в NBA, но това по-скоро ще стане на база на отиграванията тип изолация за Kobe Bryant или игра с гръб към коша на Superman, докато вероятно Steve Nash ще се превърне в една по-добра версия на Steve Blake

Brightsideofthesun.com

No comments:

Post a Comment

NBAprobet предоставя материали с информационна цел. Публикациите тук не са съвет за извършване на залог, а имат за цел да максимално да улеснят читателите при взимане на решения. Сайтът не носи отговорност за евнетуални финансови загуби на своите читатели. Всички последвали залози са изцяло тяхна отговорност. © Nbaprobet.com 2011. Всички права запазени.