Friday, 25 July 2014

Расистският скандал може да остави L.A clippers без отбор

    След като преди няколко дена стана ясно, че треньорът на L.A Clippers има сериозни намерения да напусне тима, ако обвиненият в расизъм собственик Donald Sterling не изпълни указанията на NBA да продаде отбора, и най-голямата звезда на тима може да откаже да играе. Chris Paul твърди, че сериозно обмисля да бойкотира отбора, и дори е говорил с треньора Doc Rivers да организират сериозна стачка, докато Sterling не продаде отбора. Doc Rivers е не само треньор, но е ключова фигура в цялата организация, като гласът му се слуша от всички играчи. В протестът с голяма вероятност би се включил и Blake Griffin, който беше един от първите изразили възмущението си.  Подобна "стачка" не би била изненадваща, тъй като е ясно, че Clippers са се били разбрали да напуснат игришето след първия сигнал на мач номер 5 от NBA Playoffs срещу Golden State Warriors. НБА забранява доживот на Стърлинг да посещава мачове и това спира баскетболистите за момента.
    Жената на Стърлинг, който беше записан да прави расистки коментари по време на мач, беше на път да уреди тимът да бъде продаден  за 2 милиарда долара на Steve Ballmer (бивш CEO на Microsoft). Но Стърлинг оспорва сделката, като съди жена си, като с това цели да печели време, тъй като офертата на Ballmer е валидна до 15ти август.

No comments:

Post a Comment

NBAprobet предоставя материали с информационна цел. Публикациите тук не са съвет за извършване на залог, а имат за цел да максимално да улеснят читателите при взимане на решения. Сайтът не носи отговорност за евнетуални финансови загуби на своите читатели. Всички последвали залози са изцяло тяхна отговорност. © Nbaprobet.com 2011. Всички права запазени.